Loading...

Jeugdzorg Vervoer

/Jeugdzorg Vervoer
Jeugdzorg Vervoer2018-07-02T15:01:32+00:00

Jeugdzorg Vervoer: Veilig vervoer gericht op professionele en persoonlijke aandacht om jeugdigen ook onderweg de juiste zorg te bieden.

Jeugdzorg Vervoer

Onder een andere naam met ander voertuig bieden wij een professionele vervoersoplossing met begeleiding passend bij de jeugd: Jeugdzorg Vervoer

In 2016 wordt de jeugdwet aangepast met betrekking tot het vervoer. Hierin is beschreven wanneer het vervoer een onderdeel is van de geboden jeugdhulp en wie hiervoor zorg dient te dragen. Klik voor verdere informatie.

Jeugdzorg Vervoer zet zich in om het vervoer van jeugdigen met gedragsproblemen en/of psychiatrische problematiek, kwalitatief en structureel te verbeteren. Dit doet Jeugdzorg Vervoer door gedurende de rit de-escalerende en normaliserende begeleiding op maat te bieden.

Jeugdzorg Vervoer begeleidt en vervoert een jeugdige met individuele aandacht en begeleiding. Jeugdigen worden 1 op 1 begeleid en zullen niet met meerdere tegelijk vervoerd worden. Hierdoor kan er direct van A naar B gereden worden waardoor de jeugdige alleen belast is met de directe reistijd. Ook kunnen wij aanvullende begeleiding bieden bij bijvoorbeeld:

  • een ziekenhuisbezoek
  • een intakegesprek
  • een rechtbankbezoek
  • een begeleid familiebezoek
  • terugkomst op de afdeling

Gelijktijdig met de aanpassingen in de jeugdwet, betreffende de verantwoordelijkheden rondom vervoer, hebben we onze diensten uitgebreid.

BEKIJK ONZE BROCHURE

Jeugdzorg Vervoer is een onafhankelijke vervoersdienst die een oplossing biedt in betrouwbaar en passend vervoer voor jeugdigen. Door de inzet en begeleiding van twee ervaren, neutrale begeleiders, is Jeugdzorg Vervoer in staat om bijzonder vervoer toegankelijker en laagdrempeliger te maken voor de doelgroep.

Alle medewerkers van Jeugdzorg Vervoer zijn ervaren professionals in de jeugdhulpverlening.

Door de normaliserende en de-escalerende aanpak van deze medewerkers wordt al tijdens het vervoer gezorgd voor een veilige en normale situatie, waarbij het gebruik van dwang- en drangmaatregelen wordt voorkomen.

Indien het voor de jeugdige van meerwaarde is dat er belangrijke derden, zoals bijvoorbeeld familie, een eigen begeleider of anderszins meerijdt, is dit altijd mogelijk.

Het vervoer wordt verzorgd in een Volkswagen Multivan met minimale herkenbare opdruk. Het voertuig is bij het inzittende gedeelte voorzien van getint glas om de privacy te waarborgen. Daarnaast is het voertuig zo ingericht, dat de veiligheid van alle betrokkenen gegarandeerd kan worden. De begeleiders zijn casual gekleed, waardoor zij zo neutraal mogelijk ogen.

De GGZ vervoersdienst wordt aanbevolen door:

Bel ons nu