Het Witte Kruis op bezoek bij ons kantoor in Utrecht

Nieuwsbericht

Het Witte Kruis op bezoek bij ons kantoor in Utrecht

Vandaag mochten we het Witte Kruis verwelkomen op ons kantoor in Utrecht voor een audit van onze algehele werkwijze en organisatie. Het doel van deze audit was om onze processen te toetsen op kwaliteit, efficiëntie en naleving van de geldende richtlijnen. Tijdens de audit hebben we ons volledige team kunnen laten zien hoe we samen dagelijks werken aan het leveren van hoogwaardige diensten. Van onze interne processen en communicatie tot de operationele uitvoering – alles werd zorgvuldig bekeken en geëvalueerd.

We zijn trots op de positieve feedback die we hebben ontvangen en kijken uit naar de officiële terugkoppeling. Het bezoek van het Witte Kruis geeft ons niet alleen waardevolle inzichten, maar ook de bevestiging dat we op de goede weg zijn. Een groot compliment aan ons team voor de inzet en toewijding om onze werkwijze continu te verbeteren! Samen blijven we werken aan kwaliteit en innovatie.

Witte Kruis Ambulancezorg

Witte Kruis ambulancezorg, GGNet en Politie Oost-Nederland, zijn sinds 2019 een samenwerking aangegaan met Zorgbelang Inclusief, GGD en 16 gemeenten in Noord- en Oost Gelderland en gestart met ‘passend vervoer voor mensen met verward gedrag’ waarbij ook sprake is van een psychiatrische aandoening. Uitgangspunt is dat mensen met verward gedrag niet meer onnodig in een politieauto of politiecel terechtkomen. Zij zijn beter op hun plaats binnen de gezondheidszorg. De samenwerking van de betrokken ketenpartners in de regio is daarbij cruciaal.

Het project richt zich op het organiseren van vervoer van mensen met verward gedrag én een psychiatrische aandoening naar een locatie van GGNet voor psychiatrische beoordeling als een beoordeling thuis niet mogelijk is. GGNet is de ggz-zorgorganisatie in Noord- en Oost Gelderland en verzorgt onder meer de crisisdienst. Dit project voorziet in passend vervoer omdat een ambulance in veel gevallen niet het meest geschikte voertuig is. Als iemand een strafbaar feit pleegt, wordt diegene alsnog door de politie vervoerd naar een politiecel.